Primarul municipiului-stațiune Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a fost reales vicepreședinte al Asociației Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din Nord Estul României. Ilie Boncheș a fost ales în această funcție în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociației Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România, care a avut loc la București, la care au participat reprezentanți ai stațiunilor înscrise în Asociație, precum și invitați speciali, respectiv Daniela Nicolescu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, senatorul Daniel Fenechiu, precum și deputatul Adrian Cozma.

Edilul de la Vatra Dornei a precizat că această asociație are drept scop dezvoltarea turismului și, în mod special, dezvoltarea stațiunilor balneoclimaterice. Unul din punctele importante discutate în cadrul ședinței este cel privind introducerea voucherelor de sănătate. Acestea ar urma să fie acordate persoanelor din câmpul muncii care au împlinit vârsta de 40 de ani, cu scopul de a beneficia preventiv de tratamente în stațiunile balneoclimaterice din România.

„Această funcție este onorantă pentru mine și, în același timp, reprezintă o foarte mare responsabilitate. Girul pe care mi l-au acordat colegii mei mă obligă să fructific această oportunitate. Ca și în anii trecuți, voi face și voi depune spre finanțare o serie de proiecte prin care să dezvoltăm municipiul-stațiune Vatra Dornei. Sunt încrezător că fondurile europene destinate stațiunilor balneare și balneoclimaterice vor contribui considerabil la dezvoltarea acestui frumos oraș pe care îl reprezint și îl iubesc”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Demn de menționat este faptul că în sesiunea 2016 – 2020, prin POR pe Axa 7.1 a Stațiunilor Balneoclimaterice, Ilie Boncheș a accesat trei proiecte ample de dezvoltare a municipiului-stațiune Vatra Dornei. Primul proiect, în valoare de peste 3,1 milioane de euro, prevede reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, adică amenajarea a 12 străzi urbane care asigură legătura cu obiectivele turistice din oraș. Cel de-al doilea, în valoare de aproximativ 830.000 de euro, prevede crearea unui spațiu de agrement și loisir, adică amenajarea a două terenuri de sport multifuncționale, dar și amenajarea unui teren cu echipamente care încurajează mișcarea în aer liber. Cel de-al treile proiect, în valoare de peste 2,5 milioane de euro, prevede modernizarea unor străzi de acces și a unor locuri de recreere, adică modernizarea străzilor care asigură accesul în municipiul Vatra Dornei, precum și modernizarea a două artere importante care asigură accesul la obiectivele turistice. Totodată, cel de-al treilea proiect prevede și modernizarea Parcului Central din oraș, care presupune amenajarea unor spații de joacă și sport pentru copii și tineri.

„Îmi doresc ca și în această sesiune să putem accesa cât mai multe proiecte prin care să dezvoltăm municipiul-stațiune Vatra Dornei. Sunt încrezător că aceste fonduri europene vor avea o contribuție semnificativă în ceea ce privește revenirea municipiului nostru la faima de altă dată”, a conchis edilul Ilie Boncheș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.