Întregul proces de vot a fost “controlat” de consilierul judeţean PNL Tiberiu Beldiman, care s-a asigurat că “lozul câştigător” este Ilie Niţă

avem

Ilie Niţă a fost ales cu 21 de voturi „pentru” şi 14 „împotrivă”, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pe locul rămas vacant ca urmare a demisiei liderului PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care a fost ales deputat în Colegiul 1 Suceava. Niţă, om de afaceri în domeniul construcţiilor, a fost cercetat penal în mai multe dosare, pentru furt şi pentru emiterea de file cec fără acoperire. De asemenea, firmele afaceristului sucevean înregistrau datorii imense la bugetul de stat, dar şi la Consiliului Judeţean Suceava pentru încasarea unor sume nelegale, conform unui raport de audit al Curţii de Conturi Suceava. Noul vicepreşedinte a afirmat că „Nu există nici o urmărire penală”, dar şi că „Am timp 30 de zile să mă retrag din firme”.

Propunerea privind candidatura lui Ilie Niţă în funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava a fost făcută de consilierul judeţean Tiberiu Beldiman care a menţionat că Ilie Niţă este propunerea grupului de consilieri judeţeni ai PNL, dar şi singura propunerea a USL.

Interesant a fost faptul că, deşi grupul PDL nu a avut o altă propunere pentru funcţia de vicepreşedinte, totuşi cei din USL nu au avut siguranţa obţinerii majorităţii voturilor de la proprii consilieri judeţeni. Astfel, deşi Ilie Niţă a rămas singurul candidat pe buletinele de vot, deoarece acesta nu era agreat de toţi consilierii, existând suspiciuni de trădare, a fost instaurat un regim poliţienesc de supervizare a voturilor celor din USL. Mai tânărul coleg cu “ochi de vultur”, consilierul judeţean Tiberiu Beldiman, a avut misiunea de a supraveghea îndeaproape urna de vot, pentru a nu exista surprize în procesul de votare, fiind verificat cum a votat inclusiv preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

În cadrul conferinţei de presă organizate de preşedintele instituţiei, Cătălin Nechifor, acesta a declarat că Ilie Niţă a fost ales în funcţie prin votul secret al consilierilor judeţeni şi că nu comentează votul acestora, dar şi că noul vicepreşedinte ar trebui să-şi clarifice situaţia în timp util.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.