Medicul veterinar Octavian Ilisoi candidează pentru funcția de senator din partea Pro România Suceava. Acesta vine cu o propunere legislativă menită să îi ajute atât pe fermierii români, cât și pe cetățenii simpli. Astfel, Ilișoi își propune să reducă TVA-ul la 5% pentru produsele agroalimentare.

„În felul acesta ar avea de câștigat toată lumea, iar consumatorul final va scoate mai puțini bani din buzunar. Așa cum a fost posibilă reducerea TVA-ului la îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi pesticide utilizate în agricultură, dar și a seminţelor, tot așa se poate proceda și în cazul produselor agroalimentare. Cred că este un plan destul de bun pentru dezvoltarea economiei locale și naționale. Trebuie să susținem producătorii locali, să creștem producția ca să nu depindem doar de produsele aduse din import, care deja ne-au invadat piața”, a declarat Octavian Ilisoi.

Trebuie precizat că Octavian Ilișoi a fost președintele ALDE Suceava, însă la finele lunii octombrie acesta a demisonat pentru a adera în Pro România și a candida din partea acestei formațiuni politice la funcția de senator.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.