În seara zilei de luni, 10 mai, pădurarul Mihai Oblesniuc și N.M., ginerele activistului de mediu T.B. din comuna Moldovița au fost arestați și introduși în arestul IPJ Suceava. Aceștia au fost acuzați de trafic cu țigări de contrabandă.

Trebuie precizat că, urmare a cercetărilor efectuate de Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc – Secția 14 Poliție Rurală Vama, cu privire la o informație privind depozitarea unor colete cu țigari de contrabandă la o casă din comuna Moldovița, polițiștii au descins la adresa respectivă și au identificat și confiscat 32.238 pachete cu țigarete (644.760 bucăți țigarete). S-a constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă, din informațiile obținute, s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv un activist de mediu (ginerele lui T. B.) și un pădurar, ambii cu activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări. Cei doi l-au convins pe un tânăr de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi din precauție știind că sunt vizați de activitățile de cercetare penală în ceea ce privește infracțiuni de contrabandă.

Astfel, la 10.05.2021, cauza în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, a fost preluată de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale.

Cu ocazia activităților de cercetare și investigare efectuate, s-a reușit identificarea și probarea activităților infracționale ale autorilor, care în data de 05.05.2021 au transportat și depozitat la locuința soților L. M. și L. G. din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 pachete cu țigarete, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind  de circa 400.000 lei.

Față de suspecții Oblesniuc Mihai de 28 ani (lucrător al Ocolului Silvic Moldovița) și N. M. de 26 ani (ginerele activistului de mediu) ambii din com. Moldovița, s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 11.05.2021, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

De asemenea, în cauză urmează a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, în vederea dispunerii și aplicării măsurilor asiguratorii aferente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.