Fă ce spune preotul, nu ce face el” este o vorbă românească ce se poate aplica și în cazul care urmează. Imaginile care au ajuns virale, dezamăgind o țară întreagă îl au ca protagonist pe un preot din Bacău care a fost surprins în timp ce își bătea soția cu copilul în brațe chiar pe stradă.

Care a fost explicația preotului după publicarea imaginilor

Să reprezinți biserica nu este un lucru simplu, mai ales că toată lumea așteaptă să reprezenți un exemplu pentru comunitate. Din păcate, preoții, ca orice alt om, au scăpări dintre cele mai dezamăgitoare. Așa s-a întâmplat și în situația lui Alexandru Palur, un preot din Bacău, care și-a luat soția la bătaie în plină stradă, chiar dacă aceasta avea și copilul în brațe.

În imaginile care urmează se poate observa cum bărbatul o lovește pe soție și o împinge către mașină în ciuda voinței ei, iar martorii evenimentului strigă la acesta.

Femeia ieșise cu puțin timp înainte din mașină, iar acesta, într-un act de furie a manifestat acte de violență asupra ei. În filmare se observă că după ce au intrat în mașină ambii soți, preotul a demarat în viteză.

Care este explicația preotului după publicarea imaginilor

Martorii scenei au publicat pe Facebook imaginile video, iar jenat de situația în care a fost pus, preotul Alexandru Palur a trimis un mesaj în care își cerea scuze în fața tuturor.

Aș vrea să îmi cer iertare în fața tuturor pentru ieșirea mea de mai devreme. Recunosc că nu am niciun fel de scuză a modului în care am procedat, nu aș vrea să mai văd cum este denigrată imaginea Bisericii și a preoților din cauza mea.

Aș vrea să mă credeți că nu este acesta genul meu de om, dar printr-o orbire de moment am pierdut controlul. În acest moment, soția este bine acasă alături de copil, situația s-a calmat din toate punctele de vedere și după ce am plecat din centru vă garantez că nu a mai urmat niciun fel de fapt violent.

În viața omului se mai întâmplă ca încărcătura emoțională, stresul cotidian și oboseala să ia amploare din ambele părți și fără răbdarea de a rumega faptele luăm decizii pripite precum am luat și eu. Iar îndrăznesc să îmi cer iertare în fața tuturor și sper ca în timp să mă și iertați„, a scris preotul Alexandru Palur pe Facebook.

 

Sursa: Impact

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.