Elevii de la Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei sunt un exemplu demn de urmat în comunitate. Aceștia, împreună cu profesorii lor, au igienizat curtea școlii și au plantat flori și tuia pentru ca și școala lor să fie pregătită de Sfintele Sărbători Pascale. Astfel, copiii și cadrele didactice au pus mână de la mână, câte 0,50 de bani sau un leu, și au achiziționat puieți de tuia și flori vesele și colorate pe care le-au plantat în curtea unității de învățământ.

Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul a două zile, respectiv miercuri, 13 aprilie, și joi, 14 aprilie, iar copiii au fost foarte încântați de rezultatul frumos al muncii lor.

„Am decis să facem o acțiune de ecologizare. Ieri (n.r. miercuri, 13 aprilie) au fost clasele primare, care au plantat câte un copăcel de clasă, iar astăzi (n.r. joi, 14 aprilie), clasele de gimnaziu, care au plantat flori și copăcei. Am ecologizat curtea școlii și spațiul din jur, pentru că școala noastră este casa noastră și așa cum avem grijă de casă, trebuie să avem grijă și de școală. Copiii sunt foarte fericiți și asta ne bucură și pe noi”, a declarat prof. Alina Timofte, directorul Școlii Gimnaziale Mitocu Dragomirnei.

Prof. Timofte a subliniat că această activitate este o premieră, la fel ca și alte lucruri bune ce se întâmplă în ultima vreme în unitatea școlară.

De asemenea, directorul unității școlare a precizat că are în plan o serie de investiții și acțiuni menite să dezvolte școala pe care o reprezintă. Unul dintre cele mai importante proiecte ce urmează a fi pus în practică la Școala Mitocu Dragomirnei este cel pentru reducerea abandonului școlar ce va fi implementat prin PNRAS, cu fonduri europene. Valoarea acestuia ridicându-se la aproape 180.000 de euro. Proiectul presupune construirea unui teren modern de sport, dotarea laboratoarelor de Fizică și Biologie cu echipamente performante, excursii și tabere pentru elevi, cursuri de perfecționare pentru profesori și părinți, amenajarea unui club de lectură, precum și digitalizarea a trei săli de clasă, perioada de implementare a proiectului fiind de trei ani.

Trebuie precizat că PNRAS vizează reducerea absenteismului, îmbunătățirea rezultatelor la evaluări, obținerea unei rate mai mari de participare la examenele naționale și a unui procent mai mare de elevi care finalizează învățământul obligatoriu.

„Am obținut finanțare prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, ceea ce este un plus pentru noi. De asemenea, în această vară urmează să amenajăm curtea școlii și să dotăm, la standarde actuale, Laboratorul de Fizică, Chimie și Biologie”, a conchis prof. Alina Timofte, directorul Școlii Gimnaziale Mitocu Dragomirnei.

De menționat este faptul că, tot pentru prima dată după mulți ani, unitatea școlară de la Mitoc a achiziționat încă din această primăvară lemnele de foc necesare încălzirii sălilor de clasă în sezonul rece, acest demers fiind posibil datorită bunei colaborări dintre Primăria comunei Mitocu Dragomirnei și unitatea de învățământ.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.