Între 15 și 16 octombrie, la Suceava a avut loc Conferința finală a proiectului POSDRU ”TEEN PERFORM – program inovator de îmbunătățire a rezultatelor școlare în învățământul liceal” un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmbovița şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar Bucureşti, în perioada 18 aprilie 2014 – 18 octombrie 2015.

Aceasta înseamnă că elevii suceveni au avut posibilitatea să primească ajutor concret în pregătirea pentru examenul de bacalaureat. În cadrul acestor proiecte nu s-a avut în vedere doar informarea elevilor, ci si o implicare reală din partea părinților, dar și a cadrelor didactice, cu privire la întregul proces de examinare și pregătirea conitinuă de care elevii au nevoie.

Aplicat în 17 licee sucevene, din tot județul, proiectul s-a dovedit a fi un succes, așa cum afirmă chiar administrația Inspectoratului Școlar Județean. La început publicul țintă a fost reprezentat doar de 4100 de elevi, iar în final peste 4200 de elevi au luat parte la proiect.

Cele două echipe de implementare a proiectului au prezentat rezultatele proiectului pe obiective specifice şi activităţi, urmărind evaluarea performanţelor și evidenţierea acestora cu ajutorul indicatorilor anticipaţi prin cererea de finanţare.

Realizările au fost nu doar bine meritate, ci chiar remarcabile. S-a depășit indicatorul țintă de 4100 de elevi, cu alți 164 de elevi, s-au acreditat programele de formare pentru profesori și experți în educație, s-au achiziționat pentru instituțiile participante un server, 34 smartboard, 55 laptopuri, patru videoproiectoare, două multifuncţionale. S-a realizat, în acest mod, o platformă educațională inovatoare.

Pentru elevii suceveni, acest lucru este un atu, pentru că îi ajută să înțeleagă ce înseamnă să treacă cu brio examenul de bacalaureat. În plus, s-a deschis un drum și spre cooperarea dintre cadrele didactice, părinți și elevi, astfel încât totul să fie în beneficiile elevilor și pentru viitorul lor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.