Indiferent de vârstă, calciul este un mineral vital pentru buna funcționare a organismului tău. Prin urmare, trebuie să știi cât de important este calciul pentru tine și cum îl poți obține din cele mai bune surse. Calciul te ajută să-ți menții oasele și dinții sănătoși și puternici, să-ți coordonezi mișcările musculare și să-ți reglezi bătăile inimii. De asemenea, te ajută să previi hipertensiunea arterială și să fii protejat împotriva cancerului de colon. Foarte important este că beneficiază de el absolut toate persoanele indiferent de vârstă.

Dacă nu există în dietă suficient de mult calciu, corpul îl obține din oase, ceea ce poate duce la pierderea masei osoase. Această pierdere osoasă te face mai vulnerabil la fracturi și la osteoporoză, o afecțiune care se produce atunci când oasele devin fragile. Acest lucru face ca ridicarea unui obiect mai greu, căderea pe jos sau alte activități normale, să fie incomode sau chiar periculoase pentru sănătate.

Pentru a beneficia de calciu la maximum, este necesară o dietă sănătoasă și echilibrată:

Lapte – Laptele este considerat cea mai bună sursă de calciu, deoarece are capacitatea de a fi absorbită rapid de corpul tău. În plus, laptele de vacă are un conținut caloric redus și este bogat în proteine, vitamina D, magneziu și alte substanțe nutritive importante.

Iaurtul – Deși este făcut din lapte, iaurtul de la Laktotrio.ro este mai ușor de digerat și poate contribui la menținerea oaselor sănătoase.

Brânza – Brânza este, de asemenea, o bună sursă de calciu. Dar este important să ții cont de faptul că brânza poate avea un conținut ridicat de grăsimi.

Legume – Legumele, precum spanacul, broccoli, varza etc. sunt surse bune de calciu pentru cei care evită produsele lactate în alimentația lor. Există, de asemenea, alte legume pe care poți să le adaugi la meniul tău, astfel încât să ajungi la cantitatea de calciu de care ai nevoie.

Peștele – Peștele, în special cel gras, cum ar fi somonul, sardinele sau macroul este o altă sursă bună de calciu. În plus, peștele este bogat în proteine ​​și acizi grași omega-3.

În concluzie, calciul este esențial pentru organismul tău și nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică. Dacă vrei să ai oase puternice, mușchi sănătoși și să previi anumite afecțiuni, precum hipertensiunea arterială sau cancerul de colon, este important să adaugi în alimentația ta surse sănătoase de calciu. Asigură-te că urmezi o dietă echilibrată și variată, iar sursele menționate mai sus te vor ajuta să atingi cantitatea de calciu de care ai nevoie pentru a duce o viață activă și sănătoasă.

 

Sursa foto: Unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.