Deoarece a-ți cumpăra o mașină presupune alocarea unui buget și focusarea pe un anumit model, sfaturile specialiștilor spun că este bine ca, pe lângă cele două, să îți aloci și un anumit timp. De ce este nevoie de alocare unui anumit interval de timp?

Simplu! Pentru că este imperios necesar să testezi mașina care îți place. Cu alte cuvinte trebuie să te programezi la un drive test, sau test auto, mai pe românește.
De cele mai multe ori un reprezentant al firmei te va însoți și îți va răspunde la toate întrebările în legătură cu achiziția pe care vrei să o faci. Ție nu îți rămâne decât să te bucuri de experiența avută la volanul autoturismului.
Primul lucru atunci când urci într-o mașină este să îți reglezi scaunul și volanul, cu cât acestea sunt mai confortabile și prietenoase cu tine, cu atât vă veți „înțelege” mai bine în anii care urmează. Specialiștii spun că acest lucru îți oferă o vizibilitate foarte bună, pe oglinzi, geamurile laterale și parbriz. Al doilea aspect pe care trebuie să îl observi este cât spațiu le oferă pasagerilor de pe bancheta din spate. Nimic nu e mai relaxat decât un spațiu mare la picioare atunci când ai de parcurs sute de kilometri alături de familie.

Și dacă vorbim despre familie, cei de la Mitsubishi îți oferă o gamă extrem de numeroasă de modele, focusându-se pe siguranța șoferului și a pasagerilor.

Unele modele Mitsubishi au un sistem de șapte airbag-uri SRS, la care se adaugă câteva sisteme care detectează pericolul de coliziune, prin emiterea unei avertizări care face ca mașina să încetinească automat.
La modelul Mitsubishi ASX, producătorii au inserat o funcție care previne accidentele rutiere, prin eliminarea unghiurilor moarte.
Această funcție folosește senzori cu radar pentru a detecta dacă există vehicule în unghiurile moarte. Dacă vă pregătiți să schimbați banda iar sistemul detectează ceva, în oglinda laterală de pe partea cea mai apropiată de obstacol se aprinde o lumină și se declanșează un semnal sonor.
Testul auto îți va releva dacă modelul pe care îl testezi este compatibil cu așteptările și nevoile tale. Cei de la Mitsubishi îți oferă, atât mașini de oraș cum sunt Colt, Lancer-ul și Evo, dar și mașini pentru terenuri mai accidentate ca Pajero, Outlander sau L 200.

Totuși, trebuie să știi că este indicat să testezi mai multe mărci de mașini și să îți faci o idee despre fiecare în parte. Fie că îți plac mașinile de teren sau cele sport oferta este extrem de amplă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.