Duminică, 9 ianuarie, Grădina Mariajelor din Câmpulung Moldovenesc a adunat oameni și artiști ce au contribuit, fiecare în felul său, la mângâierea familiei Popiuc din comuna Izvoarele Sucevei, care, în prag de Crăciun a fost victima unui incendiu nimicitor.

Evenimentul a fost organizat de artista Elisa Hechelciuc și a întrecut cu mult așteptările tuturor celor prezenți. Cu un program artistic solid și cu invitați bine aleși, întâlnirea s-a transformat într-un adevărat regal folcloric de care, se pare, tuturor le era dor.

Mobilizarea oamenilor a fost impresionantă, iar sumele donate nu au fost deloc mici. La final s-au numărat 487 de milioane de lei vechi, 110 euro, 15 lire, la care s-au adăugat plicurile înmânate personal familiei Popiuc, care s-a aflat în sală și a primit cu emoție fiecare gest.

„Mai întâi vreau să dăm Slavă Lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată. Dacă Dumnezeu nu ne scotea din foc, noi astăzi nu eram pe scenă, iar dumneavoastră nu v-ați fi bucurat de acest spectacol minunat cu artiști care ne reprezintă. Mulțumim organizatoarei Elisa Hechelciuc, publicului prezent și tuturor celor care s-au implicat. Mulțumim pentru osteneală și jertfă și Dumnezeu să vă răsplătească!  Vă așteptăm cu drag la sfințirea casei”, a spus pe scenă Vasile Popiuc.

Toți artiștii care au fost anunțați pe afișul inițial și-au onorat invitația și au cântat pentru aceasta cauză nobilă fiind aplaudați la scenă deschisă.

De asemenea, unii dintre ei au lăsat și CD-uri care au fost vândute pentru aceeași cauză.

„La judecată, dumneavoastră, cei care sunteți aici, veți auzi următoarele cuvinte: «atunci când mi-a ars casa și am rămas fără acoperiș, voi mi-ați făcut casă.» . Vă veți întreba când ați făcut asta, iar Domnul Hristos vă va răspunde că atunci când v-ați întâlnit pentru a face această casă, de fapt, Lui i-ați făcut-o.

De aceea am venit și eu și să știți că, dacă punem cu dragoste din banii noștri, pentru acești oameni care sunt Hristos, Dumnezeu nu va întârzia să ne răsplătească”, a transmis preotul și artistul Marius Ciprian Pop.

Partenerii acestui eveniment au fost Grădina Mariajelor,  Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Tradițional TV, SuceavaLive, Florăria Petale și Yulmis Studio.

„Considerăm că scopul nostru a fost îndeplinit, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără colegii mei de cântec, fără partenerii evenimentului și fără oamenii cu suflet mare care au fost prezenți.

Am demonstrat că totul este posibil dacă oamenii buni își dau mâna, iar exemplul nostru sper să fie urmat și de alții”, a transmis la finalul evenimentului organizatoarea Elisa Hechelciuc.

RO08CECEB00008RON0871914 (LEI), POPIUC VASILE, este contul în care se pot face donații în continuare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.