Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat miercuri, 12 august, șantierul blocurilor de locuințe pentru medici de la Spitalul Județean Suceava.

„Se construiește un bloc cu 30 de apartamente, cu 2 și 3 camere. Este finanțat de ANL. Consiliul Județean Suceava a suportat financiar toate utilitățile: apă, canal, gaze, electricitate, telefonie, tot ce înseamnă parcări, locuri de joacă pentru copii”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, termenul de finalizare a lucrărilor este septembrie 2021.

„Ne interesează foarte mult acest bloc de locuințe pentru a aduce medici, familii de medici la Suceava. Așa va deveni mai atractiv spitalul nostru județean”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a vorbit și despre viitorul spital de copii, care va avea peste 400 de paturi, maternitate și ATI propriu, dar și despre spitalul de boli infecțioase.

„E o decizie nouă pe care noi am luat-o. Am depus documentație pentru acest spital, de 90-95 de paturi, cu ATI propriu, 10 paturi pentru copii. Sunt investiții mari. La spitalul de copii investiția e de aproape 80 de milioane de euro, iar investiția la spitalul de boli infecțioase este de circa 35 de milioane de euro”, a precizat acesta.

De asemenea, Gheorghe Flutur a transmis că speră la revenirea la normalitate a spitalului de la Suceava.

„Sper în scăderea numărului de pacienți testați cu Covid, să eliberăm cu totul Spitalul Nou și acel spital de boli infecțioase să ne aducă o siguranță în plus. Trebuie să o spun răspicat: dacă la Suceava era un spital de boli infecțioase și se tratau bolnavii Covid separat poate nu se ajungea ca în Spitalul Nou să fie atâtea secții infestate cu coronavirus și să se creeze problemele care s-au creat”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.