Ierarhii eparhiei Sucevei și Rădăuților vor pune piatra de temelie pentru Mănăstirea Vadu Negrilesei în 2 decembrie, informează Basilica.ro. Sfântul lăcaș se va construi în apropierea chiliei din județul Suceava în care a sihăstrit pentru o perioadă Părintele Cleopa Ilie.

Ziua va începe cu Utrenia, la ora 8:00, și va continua cu Sf. Liturghie, oficiată în poiana din apropierea bordeiului Părintelui Cleopa.

De la ora 12:00, participanții vor merge în pelerinaj pedestru până la bordei, unde, de la ora 13:00, va fi oficiat Parastasul în memoria Părintelui Cleopa Ilie și a Părintelui Paisie Olaru.

Piatra de temelie va fi pusă de ierarhii Sucevei și Rădăuților, Părintele Arhiepiscop Calinic și Părintele Episcop-vicar Damaschin Dorneanul, la ora 16:00.

Anul acesta se împlinesc 125 de ani de la nașterea Părintelui Paisie Olaru și 110 ani de la nașterea Părintelui Cleopa.

Mănăstirea Vadu Negrilesei este înființată „din dorința de a marca aceste zile memorabile pentru spiritualitatea poporului român, dar, mai ales, pentru a pregăti cum se cuvine momentul mult așteptat al canonizării acestor cuvioși”, anunța Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în prima parte a acestui an.

Părintele Ilie Cleopa a trăit ca pustnic în chilia din Munții Stânișoarei timp de 9 ani și 7 luni în anii 1950, perioadă în care venise, împreună cu Părintele Pasie Olaru și alți monahi, la Mănăstirea Slatina din județul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.