Pandemia i-a pus pe oameni in situatii cu care nu s-au mai confruntat in toata viata. In timp ce unii au pierdut locuri de munca si au ajuns sa se afunde in datorii, altii au vazut in aceste momente dificile o oportunitate de a face bani. Aceasta mentalitate de invingatori i-a facut pe multi sa se reprofileze si sa ia decizii care s-au dovedit, pana acum, unele foarte inspirate. Si pentru ca „banul la ban trage”, dupa cum spune o veche zicala romaneasca, multi dintre bogatii lumii au devenit si mai bogati, alegand investitii profitabile chiar si in vremuri tulburi.

Warren Buffet a cheltuit 1 miliard de dolari in actiuni la companiile afectate de pandemie

Unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei, americanul Warren Buffet a cheltuit peste 1 miliard de dolari pe actiuni, in 2020, in companiile care au fost afectate grav de pandemie. El a mizat pe revenirea liniilor aeriene si si-a marit pachetul de actiuni la compania Delta Air Lines.

In 2020, retailerul online Amazon.com, Biogen – compania farmaceutica si retailerul Kroger au fost singurele companii ale caror actiuni au urcat, dar ele reprezinta un procent de doar 1% din portofoliul lui Buffet. Valoarea actiunilor Amazon.com, listate in indicele S&P 500 a inregistrat cresteri cu 6%, aducandu-i lui Buffet 58 de milioane de dolari, dar scaderile actiunilor altor companii i-au adus si pierderi uriase miliardarului.

Potrivit expertilor de la Financer, in pandemie, sectorul tehnologiei informatiei a fost pentru investitori unul dintre cele mai bune pariuri, pentru ca actiunile din tehnologie s-au mentinut mai bine decat restul. Tehnologia reprezinta si una dintre cele mai consistente ponderi in investitiile lui Warren Buffet.

Un alt investitor, Tetra Laval a investit 317 milioane de dolari in actiuni la International Flavors & Fragrances, iar fondatorul Icahn Enterprises, Carl Icahn a cumparat actiuni la Hertz Gobal Holdings si Newell Brands.

Investitiile in criptomonede, tot mai populare

Firmele de investitii ale celor mai bogati oameni ai planetei aloca sume uriase pentru criptomonede. Conform unui studiu realizat de banca de investitii Goldman Sachs in randul a 150 de birouri de familie, citat de Hotnews, 60% din familiile foarte bogate ale lumii detin criptomonede sau sunt interesate de ele. Dintre acestea 15% au achizitionat monede digitale, iar restul de 45% au afirmat ca vor analiza mai bine aceasta initiativa pe viitor. Mai multe detalii aici despre investitiile in criptomonede, dar nu numai!

Cei mai bogati oameni din lumea cripto au in total averi care ajung la peste 100 de milioane de dolari. Printre ei se numara: Satoshi Nakamoto, pseudonim al fondatorului Bitcoin. Acesta are un milion de Bitcoin. Sam Bankman-Fried este cel mai bogat om care detine cripto, datorita FTX, compania de trading pe care o detine si Alameda Research, firma sa de tranzactionare.

A crescut si cererea pentru monede si lingouri de aur

Investitorii au fost interesati si de aur in vremea pandemiei. In ultimul deceniu, pretul aurului a crescut cu 60%, iar in prima parte a anului 2021 a fost inregistrata o crestere a cererii de aur de investitii (lingouri si monede), care a ajuns la 243.8 tone la nivel mondial. Comparativ cu perioada similara din 2020, cresterea este de 56%.

In concluzie, in pandemie, miliardarii lumii pariaza pe investitii diverse, actiuni, cripto sau aur. Si ei au parte de pierderi si castiguri, mai exact cu o mana iau, iar cu alta dau, dar tocmai acesta este unul dintre atu-urile care i-au propulsat acolo unde sunt.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.