În comuna în care școlile arată mai bine decât multe de la oraș, iar podelele și praful de la cretă sunt doar simple amintiri, învățământul se bucură de atenția și interesul meritat. Aici, în comuna Poiana Stampei, un primar realist, alături echipa sa, au reușit să transforme în istorie clădirile învechite și să scrie file noi de istorie prin construcții impunătoare, moderne și de calitate. Astăzi, nici profesorii, nici elevii, n-au nici cel mai mic motiv „să sune de pauză” când vine vorba de performanța școlară.

Nici administrația locală nu bate pasul pe loc, ci, din contră, pe accelerație: începând cu această lună profesorii din comună beneficiază de o mașină de serviciu achiziționată de Primăria Poiana Stampei.

„Această mașină va deservi atât directorului Școlii Gimnaziale, care trebuie să se deplaseze în interesul învățământului, cât și cadrelor didactice, care deseori iau parte la activități școlare. Eu sper ca această nouă achiziție să fie de folos unității școlare și să deservească tuturor nevoilor profesorilor”, a declarat primarul Viluț Mezdrea.

Echipamente IT pentru profesori și elevi

 

De curând, Școala Gimnazială Poiana Stampei a fost dotată cu echipamente IT de ultimă generație, achiziționate prin amplul proiect de digitalizare „Îmbunătăţirea Conţinutului Digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul E-Educație în comuna Poiana Stampei, judeţul Suceava”.

Gadgeturile au fost predate personal de către primarul Viluț Mezdrea și viceprimarul Vladimir Popescu directorului unității școlare, Dorina Paicu. Este vorba despre 28 de laptop-uri, șase sisteme all in one, 14 camere web, 14 camere web de conferință, 14 proiectoare,  14 ecrane de proiecție, 14 table interactive, 159 de tablete, un router wireless și 1584 de sisteme de management. De menționat este că tabletele pentru elevi sunt prevăzute cu abonament la internet pentru o perioadă de 24 luni.

 Despre parteneriatul dintre Primărie și școală, primarul Viluț Mezdrea spune că acesta este unul solid, unitatea administrativ teritorială asigurându-se că școlile au toate cele necesare, iar cadrele didactice dovedind că nu se seamănă în piatră, elevii din comună fiind foarte bine pregătiți.

„Viitorul trebuie să sune bine pentru aceste generații de copii. Noi, cei din administrația publică locală, le suntem alături permanent și sprijinim întotdeauna școala. De asemenea, trendul în România este unul îndreptat spre digitalizare și, de aceea consider că trebuie să ne adaptăm cu toții vremurilor în care trăim”, a conchis primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.