Vineri, 6 martie, Aula din corpul A al Universității „Ștefan cel Mare” a devenit neîncăpătoare pentru că aici a avut loc Ședința festivă din deschiderea manifestărilor prilejuite de Zilele USV. La eveniment au luat parte, subprefectul județului Suceava Daniel Prorociuc, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, președintele ARACIS, Iordan Petrescu, precum și profesori și studenți ai Universității „Ștefan cel Mare”.

În deschiderea evenimentului, rectorul Valentin Popa a făcut o prezentare a evoluției unității superioare de învățământ, subliniind că acum se împlinesc 30 de ani de când Institul Pedagogic Suceava a devenit Universiatea „Ștefan cel Mare” Suceava și 57 de ani de când în municipiul reședință de județ a fost înființată o unitate superioară de învățământ.

Astfel, la ceas aniversar, rectorul Valentin Popa a anunțat că în cadrul facultăților USV vor fi înființate 19 noi programe de studiu, din care 12 pentru studii de licență și șapte pentru studii masterale. Astfel, la licență vor fi următoarele programe: Tehnică dentară, Echipamente și sisteme medicale, Robotică, Autovehicule rutiere, Echipamente și sisteme de comandă și control autovehicule, Rețele software și telecomunicații, Energetică și tehnologii informaționale, Resurse umane, Limba chineză – Limba română/engleză/franceză/germană, Limba engleză – Limba spaniolă/Limba italiană, precum și un program de Științe gastronomice.

În ceea ce privește studiile masterale, Valentin Popa a precizat că vor fi înființate următoarele programe de studiu: Nutriție și recuperare medicală, Inginerie mecanică asistată  de calculator, Securitate cibernetică, Comunicare, media și industriile creative, Drept penal și criminalistică, Globalizare și diplomație economică, precum și programul Resilience in Education.

De altfel, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” a vorbit și despre înființarea Facultății de Medicină la Suceava pentru care va fi nevoie de construirea unui nou corp ce va fi amplasat vis a vis de ISU. De asemenea, pentru a putea cuprinde toate cele 19 noi programe de studiu, va fi extins Corpul E și va fi construit un corp nou care va cuprinde noi spații de laboratoare. De asemenea, Valentin Popa a subliniat că este necesar și un nou campus universitar.

În acest sens, atât președintele Consiliului Județean, cât și primarul municipiului Suceava au precizat că vor sprijini Universitatea „Ștefan cel Mare” în toate demersurile pe care le va face pentru a concretiza toate proiectele.

De asemenea, subprefectul județului Suceava Daniel Prorociuc a transmis un mesaj de apreciere și recunoștință pentru toată activitatea desfășurată de instituția superioară de învățământ de la înființare și până în prezent.

„Consider că Universitatea «Ștefan cel Mare» este un reper de dezvoltare academică, dinamică, în ton cu vremurile, un vector de imagine, atât pentru municipalitate, cât și pentru întreg județul, un furnizor permanent de forță de muncă bine instruită, precum și un partener instituțional de încredere”,  a transmis subprefectul Daniel Prorociuc.

 

Președintele Gheorghe Flutur sprijină înființarea Facultății de Medicină la Suceava

 

„Vă felicit și sunt partener cu dumneavoastră (n.r. USV) și vă susțin până în pânzele albe cu Facultatea de Medicină. Spun asta, în contextul în care Consiliul Județean investește masiv în Spitalul Județean Suceava”, a subliniat președintele Fulutur.

Acesta a adăugat că, prin intermediul Spitalului de Copii și al Institutului Oncologic ce vor fi construite în viitorul apropiat la Suceava, viitorii studenți ai Facultății de Medicină vor avea profesori buni și locuri unde să facă practică.

Tot cuvinte de laudă la adresa universității sucevene a avut și președintele ARACIS, Iordan Petrescu, care a lăudat evoluția USV și i-a înmânat rectorului Valentin Popa un certificat ARACIS care arată gradul ridicat de încredere pentru perioada 2019 – 2024, precum și o diplomă de excelență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.