Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea ștrandului de la Ițcani.

„Noi nu am putut depune un proiect pentru a face o bază de agrement așa cum trebuie, pentru că acolo, pe axa 5, acolo unde a depus Humorul  și alte orașe proiecte, noi am reabilitat Cetatea de Scaun a Sucevei. Asta s-a întâmplat în 20016, pe axa 5,  iar noi am accesat cele 14 milioane de euro pentru Cetatea de Scaun. Sunt acuzații din partea opoziției că toate orașele au făcut și noi nu am făcut. Nu cred că dacă am fi avut o bază de agrement modernă, cu bazin modern, și lăsam Cetatea de Scaun să se dărâme procedam bine. Am făcut bine, pentru că am salvat Cetatea de la dărâmare, pentru că versantul de Nord Est al cetății era înclinat și se prăbușea. Astăzi, din păcate, nu sunt axe pe care se pot promova asemenea proiecte și încercăm cu bani proprii să face o investiție de 2.600.000 de euro, și în 2 ani de zile putem face acest lucru”, a declarat edilul sucevean.

Potrivit lui Ion Lungu, într-o primă etapă s-a mers pe ideea modernizării ștrandului actual, dar în urma expertizelor care s-au făcut, având în vedere vechimea acestuia -de peste 50 de ani, s-a ajuns la concluzia că totul trebuie dărâmat.

Pe amplasamentul de 10.790 de metri pătraţi al vechiului ştrand, urmează să se amenajeze un bazin principal cu suprafaţa de 1.250 de metri pătraţi, un bazin cu apă sărată, de 250 de metri pătraţi, un bazin pentru copii, de 420 de metri pătraţi; o terasă pentru alimentaţie publică, vestiare, grupuri sanitare, spații verzi pentru relaxare, etc.

„Ne dorim să facem cât mai repede proiectul tehnic, să trecem la licitații și din primăvară să trecem la execuția efectivă a proiectului. Sper să rezulte un proiect frumos. Sigur că ideea de a face un bazin acoperit îi crește valoarea, îl dublează, dar hai să îl facem întâi așa și când vor veni proiectanții și vom avea discuții la fața locului, să îl proiecteze de așa natură încât, să poată fi, în timp, și acoperit”, a conchis primarul Ion Lungu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.