Preşedintele Cătălin Nechifor a anunţat că lucrările la Aeroportul “Ştefan cel Mare” din Salcea vor continua, şi că în decembrie va fi schimbată sala aerogării

Şeful administraţiei judeţene a precizat că licitaţia pentru proiectul în valoare de 40 de milioane de euro va avea loc în data de 7 decembrie 2012. Aeroportul se află în proprietatea Consiliului Judeţean, iar în această vară a împlinit 50 de ani de funcţionare.

Lucrările vor dura doi ani, iar valoarea proiectului este de 132 de milioane de lei, fără TVA, şi este aşteptată orice firmă care are în spate o experienţă similară şi capacitatea de a gestiona un astfel de proiect.

“Vom încerca să înlocuim tâmplăria aerogării, dar vor fi lucrări şi la pista de rulaj. În acest moment se vor evalua ofertele pe care le-au făcut firmele de construcţie” a declarat Cătălin Nechifor. Tâmplăria are o vechime foarte ridicată, iar prin înlocuirea ei se doreşte scăderea pierderilor de căldură şi micşorarea costurilor de întreţinere. Lucrările de modernizare a faţadei de la aerogară vor fi făcute prin bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

“Aeroportul de la Suceava, în comparaţie cu alte aeroporturi din România, va avea o soluţie tehnologică modernă. Este vorba de o pistă din astfalt, elastică, care va putea fi folosită în parametri normali pe tot parcursul anului. O pistă care se comportă mult mai bine la schimbările climatice care sunt la noi în Suceava”, a declarat, marţi, Nechifor. Din suma alocată prin programul P O S- Transporturi de 132 de milioane de lei, se va construi un nou turn de control, un sistem de aducere a avioanelor la sol, va fi făcută extinderea pistei şi montajul unui sistem de balizaj. Precizăm că din 1966 când pista de pământ a fost betonată şi până acum nu s-au făcut reparaţii capitale, ci doar schimbări de dale foarte uzate. Mai rămâne ca operatorii de transport aerian să fie interesaţi de acest aeroport.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.