Aseară, poliţiştii şi procurorii argeşeni au făcut patru percheziţii într-un dosar de delapidare, inclusiv la spitalul de unde au dispărut echipamentele. În dosar este vizată şi o a doua persoană, care ar fi vândut materialele de protecţie furate.

În casele celor două au fost găsite sute de măşti, dezinfectanţi şi alte echipamente medicale. Trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

„În cadrul activităţilor efectuate pentru prevenirea şi limitarea efectelor pandemiei determinate de infecţia cu virusul COVID-19, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat patru percheziţii în municipiul Piteşti, la o unitate spitalicească şi la domiciliile a două persoane fizice.

Din cercetări a reieșit faptul că, o persoană, în calitate de angajat al unei unităţi spitaliceşti, ar fi sustras din gestiune echipamente specifice de protecţie, pe care le-ar fi remis către diverse persoane fizice.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe materiale specifice de protecţie de la domiciliile celor două personae. Trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.”, s-a arătat în comunicatul transmis de polițiști.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Piteşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.