Sambata, 6 iunie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 5.116 de persoane,
  • în carantină instituționalizată 3 de persoane
  • 806 de persoane ieșite din autoizolare
  • 105 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.

Conform situației întocmite de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2763 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

În ultimele 24 de ore au fost internate in spital 5 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 24 de persoane, nefiind înregistrat nici un caz în rândul personalului medical.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 408 pacienți, dintre care 126 de pacienți Covid-19, un număr de 17 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 37 de pacienți Covid-19 și 22 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Vineri 05.06.2020 a fost transmisă către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență solicitarea de ridicare a carantinei la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, comuna Cornu Luncii.

In cursul zilei de 05 iunie 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 5926 de  persoane și 32 de societăți comerciale.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Ținând cont că suntem în minivacanța de Rusalii, adresăm un apel către toți sucevenii să abordeze cu prudență măsurile de relaxare și să conștientizeze că cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID 19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus.

Vă rugăm să fiți în continuare vigilenți în aplicarea măsurilor de prevenire și să țineți cont, așa cum ați făcut și până acum, de recomandările specialiștilor privind protecția personală împotriva COVID-19.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.