Sâmbătă, 4 mai, ora 11.19, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către R.I, de 29 ani, domiciliată în comuna Frătăuții Noi, sat Costișa, cu privire la faptul că ,,pe câmp, în zona „Bahnă” a fost găsit un proiectil”.

Cu ocazia deplasării la fața locului a fost identificat[ apelanta, care a relatat verbal faptul că în timp ce efectua activități agricole pe o suprafață de teren ce îi aparține în zona denumită popular „Bahnă” de pe raza satului Costișa, a găsit un proiectil ocazie cu care a apelat SNUAU 112, indicând locul respectiv. În continuare s-a asigurat locul în care a fost identificat proiectilul pentru a preîntâmpina alte evenimente, totodată au fost sesizați lucrătorii din cadrul ISU Bucovina-Suceava.

La fața locului a sosit un echipaj din cadrul I.S.U. Bucovina Suceava – Compartimentul Pirotehnie, care în urma analizării proiectilului găsit au constatat că acesta are cal. 122mm și provine din al Doilea Război Mondial având încărcătură explozibilă în acesta, prezentând un potențial pericol fiind ridicat și transportat în condiții de siguranță de către aceștia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.