Miercuri, 4 octombrie 2017, în intervalul orar 10-11, va avea loc în întreg judeţul exerciţiul pentru transmiterea mesajelor de înştiinţare/prealarmare şi verificare a funcţionării sirenelor de alarmare publică.

„Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările autorităţilor. Pentru a evita panica, informaţi membrii familiei asupra acestui exerciţiu”, se precizează în comunicatul ISU Suceava.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificaţii sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate(https://www.igsu.ro/index.php?pagina=audio).

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia, prin intermediul sirenelor electrice şi electronice, au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

De asemenea, sistemul de înştiinţare-alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanţe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecţiei populaţiei civile poate fi utilizată şi pe timpul conflictelor armate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.