La 07.03.2020, ora 13.45, desfășurând activități specifice, pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control un ansamblu auto care circula pe DN 2E din comuna Marginea.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 30 ani, din comuna Brodina, care a prezentat pentru control documentele personale, cât și cele ale autoutilitarei.

S-a constatat că Imbriș Ioan transporta în ansamblul auto material lemnos, respectiv grinzi specia molid, rășinoase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Având în vedere acestea, ansamblul auto în cauză, a fost condus la punctul de descărcare ,,Atelier Împletituri” Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.

Astfel s-a constatat că în ansamblul auto se afla cantitatea totală de 3.42 m.c. material lemnos respectiv grinzi specia molid, rășinoase.

Pentru acest motiv șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, iar cantitatea de 3.42 material lemnos respectiv grinzi specia molid, rășinoase, în valoare de 2458,98 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea. Pentru contravenția săvârșită, actul normativ nu prevede confiscarea mijlocului de transport.

De asemenea conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 870 de lei.

 

La 07.03.2020, ora 17.30, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control o autoutilitara care circula pe DN 17A din comuna Sucevița.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 66 ani, din comuna Volovăț, care a prezentat pentru control documentele personale, cât și cele ale autoutilitarei.

S-a constatat că șoferul transporta în autoutilitară material lemnos esenţă foioase, specia fag, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare ,,Atelier Împletituri„ Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.

Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 1.62 m.c. lemn de foc, esenţă foioase, specia fag.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 1.62 m.c lemn de foc, esenţă foioase, specia fag, în valoare de 273.78 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 

La 07.03.2020, ora 07.24, patrula de intervenție la evenimente din cadrul SPR 3 Marginea, a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un ansamblu autotransporta o cantitate mai mare de material lemnos față de cantitatea consemnată în avizul de însoțire.

            S-a constatat că ansamblul auto era condus de un bărbat de 31 ani, din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale, cele ansamblului auto, precum și avizul de însoțire emis la data de 07.03.2020.

Existând suspiciuni că volumul de material lemnos, respectiv lemn rotund rășinoase pentru cherestea transportat, înscris în avizul de însoțire secundar, nu corespundea cu volumul de material lemnos transportat, ansamblul a fost condus la punctul de descărcare ”Atelier împletituri Marginea”, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.

Astfel s-a constatat că în remorcă se afla cantitatea totală de 28,92 m.c. lemn rotund rășinoase, cu un plus de 3,03 mc față de cantitatea înscrisă în aviz.

Comparând aspectele consemnate în avizul de însoțire secundar a materialului lemnos, emis la data de 07.03.2020, cu cel găsit în aplicație se constată că acesta corespunde.

Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,03 m.c. lemn rotund rășinoase pentru cherestea, în valoare de 881,73 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 870 de lei, la OUG 195/2002 conform prevederilor art. 148, pct 6.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.