Conștient fiind că este foarte posibil să nu mai devină încă o dată primar, Ion Lungu a făcut un scurt bilanț al lucrărilor pe care le-a coordonat în ultimii ani. Optimist, totuși, Ion Lungu deja a desenat o traiectorie pentru următorii ani la cârmă orașului, pentru că, cel puțin experiența îi permite acest lucru.

„Cu fonduri proprii și fonduri europene în cinci ani vor putea fi modernizate aceste străzi”„Se pot discuta multe aspecte, de când sunt primarul municipiului Suceava am modernizat vreo 15 străzi pe fonduri europene și pe fonduri proprii, dar așa cum v-am spus, au fost și condiții obiective pentru care nu am putut moderniza câte străzi ar fi trebuit.  Ca și strategie, eu propun, dacă în următorii cinci ani de zile vom aloca câte cinci milioane de euro pe an pentru aceste străzi, aici vorbesc de strategii de fonduri europene, să facem un proiect măcar de vreo 40 de străzi. Ca să înțelegeți, noi am accesat câte două credite de opt milioane de euro pentru a reabilita străzi. Cu opt milioane de euro, în ideea că vom accesa și exercițiul viitor minim opt milioane, în medie 200.000 de euro pentru fiecare stradă, am putea să modernizăm vreo 40 de străzi cu bani de la Uniunea Europeană”, detaliază Ion Lungu planul său.

Desigur, nimeni nu poate spune cu certitudine dacă aceste plan va fi luat în calcul, chiar dacă Ion Lungu nu va mai fi ales primar a patra oară, însă ar trebui să îi dea o idee celui care îl va urma la șefia orașului.

„Cu fonduri proprii și fonduri europene în cinci ani vor putea fi modernizate aceste străzi, pentru că oamenii au dreptate totală, dar s-au făcut și străzi noi, e bine că orașul s-a dezvoltat, dar municipalitatea nu poate ține pasul să facem acolo străzi asfaltate. Eu sunt convins că în următorii cinci ani putem asfalta aceste 100 de străzi neasfaltate”, a promis Ion Lungu, într-o încercare de a reaminti sucevenilor că promisiunile sunt sfinte pentru dumnealui.

Să sperăm că, indiferetn de numele viitorului primar, Suceava își va continua dezvoltarea și modernizarea. Desigur și noi, ca cetățeni, suntem obligați să ne îndeplinim îndatoririle pentru a consolida bugetul local cu partea noastră de contribuție.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.