Poliţiştii au desfăşurat în cursul zilei de marti, activităţi investigative şi de cercetare penală în mai multe cauze aflate în lucru la nivelul subunităţilor de poliţie, din cadrul IPJ Suceava, în urma probatoriului administrat, 12 persoane fiind reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava.

9 persoane au fost reţinute pentru săvârşirea faptelor de ,,mărturie mincinoasă” şi ,,favorizarea infractorului” într-o cauză penală instrumentată sub supravegherea procurorului la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava.

Alte trei persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracţiuni de furt şi delicte silvice.

Astfel, la data de 12.04.2015 orele 00,30 Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată telefonic prin SNUAU 112 de cătreun bărbat de 27 ani, despre faptul că o persoană necunoscut a încercat să pătrundă în locuiţa sa prin forţarea a două geamuri termopan

Din verificări, s-a stabilit că în noaptea de 11/12.04. 2015, în timp ce persoana vătămată participa la slujba de Înviere, o persoană necunoscută a încercat să pătrundă în locuinţa sa, prin forţarea a două geamuri tip termopan, cu   două corpuri dure, introduse între toc şi partea mobilă a geamului. Activitatea infracţională a acestora a fost întreruptă de soţia persoanei vătămate, care aflându-se în locuinţă şi auzind zgomote a ieşit din imobil, ocazie cu care autorii infracţiunii au părăsit curtea, fără a sustrage bunuri sau valori.

La 20.10.2015, în continuarea cercetărilor efectuate de Poliţia municipiului Cîmpulung Moldovenesc, privind tentativa la infracţiunea de furt din noaptea de 11/12.04.2015, în urma măsurilor întreprinse, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un tânăr de 25 ani din comuna Sadova.

În baza probatoriului,   faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Poliţiştii au continuat cercetările şi într-o cauză complexă privind tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate și furtul de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori, puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire şi din vegetaţia forestieră din afara fondului forestier naţional, precum şi al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier naţional.

La 09.10.2015, ora 09.00, agenţii Postului de Poliție Straja au fost sesizați telefonic de pădurarul al Cantonului Silvic, cu privire la faptul că în perioada 06 – 08.10.2015, persoane necunoscute au tăiat ilegal 8 arbori, dintr-o parcelă silvică pe care o are în responsabilitate, iar parte din material lemnos l-au sustras de la fața locului.

Cu ocazia verificărilor, în parcela silvică indicată au fost identificate 8 cioate, provenite din tăierea, fără drept, a 8 arbori de pe picior, nemarcați silvic, de esență rășinoase, cioate ce au fost inventariate de către specialiștii silvici, rezultând un volum de 12,22 mc lemn lucru rotund rășinoase, cu o valoare de 2.634,08 lei.

La fața locului a fost identificată parte din materialul lemnos provenit din tăierea în delict a celor 8 arbori, în volum de 4,03 mc, iar restul materialului lemnos a fost sustras de la fața locului.

La 20.10.2015, în continuarea cercetărilor efectuate de Poliţia oraşului Vicovu de Sus, în urma măsurilor întreprinse a fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind doi tineri, ambii de 17 ani , din orașul Vicovu de Sus.

Faţă de suspecţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.