Încă 31 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunțat ministrul Cseke Attila. Pentru județul Suceava au fost aprobate șase noi proiecte de care vor beneficia 16 localități din județ, valoarea acestora ridicându-se la peste 500 de milioane de lei. Este vorba despre comuna Dărmănești și despre cinci Asociații de Dezvlotare Intercomunitară formate din localitățile: Fântâna Mare, Boroaia și Bogdănești, Horodnic de Sus și Marginea, Vadu Moldovei și Preutești, Cajvana, Botoșana, Comănești, Pârteștii de Jos și Cacica, și Berchișești, Drăgoiești și Ciprian Porumbescu.
Aceste proiecte se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja de Minister și care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.
În urma deciziei de marți, 14 iunie, autoritățile publice locale vizate vor semna contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziție publică și, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcții.
De reamintit că prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și distribuția gazelor naturale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.