Primarul Ion Lungu, a anunțat astăzi, 6 martie, că administrația locală suceveană a câștigat un proiect european de 8 milioane de euro, bani care vor fi folosiți la infrastructura rutieră a municipiului.

Primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, a anunțat că zilele trecute a primit răspunsul afirmativ de la București, prin care era informat că proiectul depus de administrația locală pentru accesarea a 8 milioane de euro de la Uniunea Europeană, a fost trimis spre finanțare. „Am primit această hârtie de la Agenția de Dezvoltare Nord-Est, această hârtie din care vă rog să îmi permiteți să citesc. Referitor la proiectul dumneavoastră, suntem încântați să vă informăm că în urma verificărilor la procesul conformității administrative și a eligibilității, proiectul dumneavoastră a fost declarat conform administrativ și eligibil și va trece în etapa de evaluare tehnică  și de finanțare”, a spus Lungu.

Proiectul are în vedere modernizarea unui pasaj de cale ferată, în speță cel din Ițcani, modernizarea a zece străzi importante din municipiu și trei poduri, printre care cel de peste râul Suceava, tot din cartierul Ițcani, precum și podurile de pe străzile Plevnei şi Cuza Vodă. Una dintre cele mai importante străzi care va intra în reparație este Bulevardul George Enescu. Acolo se dorește lărgirea străzii, amenajarea de locuri de parcare pe ambele părți carosabile, astfel încât circulația să se poată desfășura fără probleme, pe patru benzi. Amintim și străzile Universităţii, Mihai Eminescu şi Mărăşti, Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Al. Ghica, Plevnei şi Cuza Vodă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.