Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, a informat că la nivelul județului Suceava,  joi, 19 martie, sunt 1614 persoane monitorizate la domiciliu, fără simptomatologie specifică infecției cu virusul COVID-19. Dintre acestea 1326 au călătorit în zonele de risc, iar 288 de persoane sunt membri de familie.

În cursul acestei zile, nicio ersoană nu a ieșit din autoizolare, iar numărul total al persoanelor ieșite din autoizolare până miercuri, 18 martie, fiind de 568.

Silvia Boliacu a subliniat că 144 de persoane sunt aflate în carantină în spațiile special amenajate, în timp ce la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava sunt internate opt persoane cu suspiciune de coronavirus, de la care s-au prelevat probe și se așteaptă rezultatele.

Tot până acum, o persoană din Șcheia a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei. Aaceasta nu a respectat autoizolarea.

Trebuie precizat că, până în prezent s-au aplicat opt amenzi pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare în valoare totală de 80.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.