În perioada 9-13 mai 2016, în Suceava, vor avea loc mai multe manifestări cu ocazia zilei Europei, din data de 9 mai.

Mai exact, este vorba de mai multe activități pentru tineri organizate de Fundația de Caritate și Întrajutorare „Ana” din Suceava. În aceste zile se vor ține conferințe pe tema politicii europene pentru tineret între anii 2014 și 2020, o sesiune de training cu tema „Strategia de Tineret”, un workshop cu tema „European Pizza” și, poate partea cea mai atractivă, un flash mob „Antidorg”, precum și un spectacol artisic.

Scopul proiectului este promovarea manifestărilor cultural educative pentru tineret care să pună în valoare potențialul tinerilor suceveni, însă obiectivul principal al proiectului este promovarea și sprijinirea tinerilor în elaborarea și implementarea unor politici de tineret. Cu alte cuvinte, trainerii îi vor ajuta pe tinerii prezenți la manifestări, în cele 5 zile, să conceapă și să implementeze politici europene care să aibă un impact pozitiv asupra tinerilor din întreaga Europă. Manifestarea este cu atât mai importantă cu cât tinerilor li se oferă șansa să își spună păsurile, să repare unele lucruri care nu sunt tocmai potrivite pentru ei și mai ales, li se dă șansa să modifice felul în care sunt priviți  de societate. Dacă adulții și bătrânii spun că tinerii sunt dezinteresați sau neglijenți, iată că acum au ocazia să se implice și să aibă un impact direct asupra stilului lor de viață.

Acest lucru va fi posibil cu ajutorul primăriei orașului, dacă membrii Consiliului Local vor fi de acord ca municipalitatea să se asocieze cu fundația organizatoare. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci primăria va spirjini organizarea acestui eveniment lung de 5 zile cu suma de 34.500 de lei. Locațiile evenimentului nu sunt încă stabilite, dar cu siguranță vor fi anunțate în campania de promovare a evenimentului care începe pe 2 mai.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.