Joi, 13 noiembrie, la ora 13.50, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de către un bărbat de 49 ani, din localitate, despre faptul că o persoană necunoscută, cu ocazia unui schimb valutar, l-a înșelat cu suma de 1.600 lei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în ziua respectivă, în jurul orei 12:00, partea vătămată s-a deplasat la sediul unei case de schimb valutar situată în municipiul Suceava, pentru a schimba suma de 600 euro în monedă națională.

În incinta punctului de lucru, a fost abordat de un bărbat care s-a arătat interesat să-i schimbe banii, oferindu-i totodată un preț mai bun decât cel afișat. Întrucât bărbatul de 49 de ani a fost de acord cu propunerea persoanei necunoscute, împreună cu aceasta s-au deplasat într-o locaţie din apropiere, unde autorul a numărat de două ori în fața părții vătămate mai multe bancnote, spunându-i acestuia că are suma de 2.650 lei, pe care i-a înmânat-o. Fără a verifica personal, partea vătămată a primit banii, după care i-a înmânat bărbatului suma de 600 euro.

La scurt timp, persoana vătămată și-a dat seama că a fost înșelat cu suma de 1.600 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii recomandă efectuarea operaţiunilor de schimb valutar doar la unităţile specializate în acest sens, un curs valutar aparent mai avantajos oferit de persoane necunoscute putând fi doar o modalitate de a vă înşela şi a vă crea un prejudiciu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.