Din cercetări, polițiștii au stabilit că victima are un fiu, în vârstă de 40 ani, care locuiește în județul Timiș, iar la data de 31 mai, în jurul orei 12.15, a fost sunată pe telefonul fix de la locuință de o persoană de sex masculin, care s-a recomandat a fi fiul ei și care i-a relatat faptul că a fost implicat într-un accident rutier și a suferit leziuni grave, fiind transportat de urgență cu un elicopter la un spital din București. Acesta a implorat-o pe mama sa să-l ajute, după care i-a spus să vorbească cu avocatul său, întrucât el nu mai poate vorbi. În continuare, femeia a purtat discuția telefonică cu o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său și i-a solicitat acesteia să-i trimită suma de 2.600 lei, sumă ce reprezenta onorariul său.
Victima s-a deplasat în municipiul Rădăuți la o bancă la care avea un cont de economii, a retras suma de 1.000 euro, din care a schimbat 700 euro, iar ulterior s-a prezentat la un ghișeu pentru a depune banii. Deși oficianta a atenționat-o pe victimă cu privire la faptul că depunerea banilor poate constitui o înșelăciune, femeia a declarat că dorește să trimită acei bani fiului ei. Astfel oficianta a efectuat transferul de bani, respectiv a sumei de 2600 lei.
După efectuarea transferului de bani, victima a discutat telefonic cu fiul său, care i-a spus că nu a fost implicat în vreun accident rutier și și-a dat seama că a fost înșelată.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce urmează a fi soluţionat procedural.
Poliţia recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri. Deşi poliţiştii au atras atenţia asupra măsurilor de prevenire a acestui gen de infracţionalitate, numai în luna precedentă s-au înregistrat 5 cazuri de înşelăciune, prejudiciul depăşind 15.000 lei.
Poliţiştii vă recomandă să nu daţi curs acestor solicitări, deoarece nu constituie decât mijloace de îmbogăţire facilă pentru infractori, prejudiciul fiind greu de recuperat ulterior.
Lasa un raspuns