La data de 14.02.2019, IPJ Suceava a lansat un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019. Pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Din păcate, deși în ultimele zile mai multe persoane au ajuns în arest pentru comiterea de infracțiuni rutiere, unii șoferi dau dovadă în continuare de iresponsabilitate și își pun în pericol propria viață dar și a celorlalți participanți la trafic, săvârșind infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii secției de Poliție Rurală 3 Marginea, au fost nevoiți să dispună în cursul serii precedente din nou măsura reținerii față de un șofer de 54 de ani, care a săvârșit, în concurs, nu mai puțin de 3 infracțiuni rutiere. Bărbatul a ajuns în arestul IPJ Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, la data de 23.02.2019, ora 21.10, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Horodnic de Jos, a oprit pentru control un autoturism care circula pe DC 46B pe direcția de deplasare DC 46 – Cătun Călugărița.

S-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 54 ani, localnic, iar pe bancheta din dreapta față, în calitate de pasager, a fost identificat și legitimat un alt bărbat de 33 ani, din aceeași localitate.

În continuare au fost efectuate verificări privind dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, rezultând că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 54 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române stabilindu-se că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparțin unui alt vehicul.

În continuare, conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său, i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Prin ordonanța emisă de polițiști, s-a dispus reținerea bărbatului de 54 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.