O fetiţă de 8 luni, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu suspiciune de hepatită cu cauză necunoscută, a fost diagnosticată şi externată după aproape 2 săptămâni de tratament.

„Copilul cu vârsta de 8 luni a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în data de 19.04.2022, cu diagnosticul sindrom de citoliză”, precizează DSP Constanţa „cu privire la suspiciunea de hepatită acută”.

Fetiţa a fost externată luni.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii anunţau săptămâna trecută că medicii au suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută în cazul a doi copii, unul în vârstă de 8 luni şi celălalt de 10 ani, fiind aşteptate rezultatele ultimelor analize, ce doi copii nefiind din Bucureşti.

Până în 21 aprilie, Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), cazuri înregistrate la copii cu vârsta între 1 lună şi 16 ani. Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii publicat săptămâna trecută se arăta că aceste cazuri au prezentat insuficienţă hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor şi icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezenţa adenovirusului F41.

O suspiciune similară a existat şi în cazul unei fetiţe de cinci ani, internată iniţial la Spitalul Grigore Alexandrescu, din Capitală. Ulterior, fetiţa a fost diagnosticară cu Boala Wilson, ea fiind supusă sâmbătă unui transplant hepatic, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.