Un bărbat din municipiul Fălticeni a fost înșelat prin metoda rudei accidentate.

frauda telefonUn bărbat din Fălticeni a fost sunat de o persoană necunoscută care, recomandându-se avocatul fiului său, i-a solicitat acestuia 8 mii de lei.

Motivul invocat de falsul avocat a fost acela că fiul păgubitului ar fi provocat un accident auto, soldat cu o victimă. Falsul avocat i-a transmis bărbatului din Fălticeni că cel accidentat nu va depune plângere, dacă i se va da suma de 8 mii de lei.

Povestea spusă la telefon a fost destul de convingătoare, deoarece bărbatul credul, fără a verifica spusele „avocatului”, a trimis  într-un cont suma de 6.400 lei, printr-un transfer bancar, urmând ca restul de bani să-i trimită o zi mai târziu.

După ce l-a sunat pe fiul său, și-a dat seama că a fost înșelat și a sesizat poliția.

În cazul înşelăciunii bărbatului din Fălticeni, cercetările sunt continuate de Biroul Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni.

Metoda rudei accidentate a fost folosită pe la finele anului trecut de către niște deținuți ai Penitenciarului Galați. În luna februarie, polițiștii au reușit identificarea autorilor și a complicilor care au păcălit prin această metodă mai mulți suceveni. Aceștia au câștigat prin această metodă peste 100 de mii de lei, fiind înșelate în jur de 30 de familii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.