Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că pe data de 14 octombrie va avea loc licitația pentru proiectul APLICAT. Proiectul prevede digitalizarea cu fonduri europene a Primăriei municipiului Suceava, în acest sens, contractul de finanțare a fost semnat la începutul lunii august.

Reamintim că prin acest proiect vor putea fi eliberate elctronic documentele: certificat de urbanism, înștiințarea începerii lucrărilor de construcție – desființare, înștiințarea terminării lucrărilor de construcție – desființare, certificat de nomenclatură stradală și adresă, certificat de atestare fiscală, autorizație de circulație a autovehiculelor cu tracțiune animală, autorizație de transport greu, abonament parcare. De asemenea va fi și program online de evidența persoanelor, retrodigilitalizarea arhivei istorice relevante, dotarea cu echipamente de scanare, servere, comunicații, analiză de sistem, documente, precum și instruire persoane.

„Scopul nostru nu este să dăm oamenii afară, ci să îi scutim pe suceveni de birocrație”, a spus primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului Sucevei, perioada de implementare a proiectului este de doi ani, iar valoarea proiectului este de peste 2,7 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.