Pe data de 20 decembrie a.c. va avea loc licitația pentru realizarea drumului rutei alternative spre Botoșani. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.  Acesta a precizat că valoarea lucrărilor este de 13,8 milioane de lei și include, atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor.

Edilul Sucevei a explicat că după ce lucrările la podul peste râul Suceava au fost finalizate, urmează să fie realizate și cele la drumul, de la instersecția cu Calea Unirii spre pod și de la pod până la intersecția cu DN 29.

Primarul Ion Lungu a precizat că ruta alternativă este împărțită în trei loturi pentru care se organizează licitații separate, adică una pentru drum, una pentru un podeț peste pârâul Cetății și una pentru sensul giratoriu de pe Calea Unirii.

Trebuie precizat că perioada de realizare a drumului este de 19 luni din care trei luni pentru proiectare.

„Îmi doresc ca această licitație să se adjudece cât mai repede pentru ca din primăvară să ne putem apuca efectiv de această rută alternativă”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a adăugat că va avea din nou o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale care asigură consultanță pentru Comisia Europeană, unde va readuce în discuții  proiectul noii rute ocolitoare a municipiului care să facă legătura între E 85-Cumpărătura-Ipotești-Tișăuți-Salcea.

„Sunt lucrări absolut necesare pentru a avea un trafic cât de cât normal în municipiul Suceava”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.