Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la cererea PSD, social-democrații continuă să ocupe prima poziție în topul încrederii, urmat de AUR, PNL și USR.

Potrivit sondajului Avangarde pe luna ianuarie, social-democrații sunt creditați cu 35% în intenția de vot, față de 39% în luna decembrie. AUR are o cotă electorală de 18% , PNL de 16% și USR de 12%.

Comparativ cu sondajul realizat în luna decembrie, PSD pierde 4 puncte procentuale, PNL -2 puncte, AUR crește cu două procente și USR urcă tot cu două, de la 10 % la 12%.

De asemenea, 64% dintre cei chestionați nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, în timp ce doar 14% l-ar accepta.

Totodată, 69% consideră că Executivul ar trebui să renunțe pentru o perioadă la liberalizarea pieței de energie pentru a rezolva problema creșterii prețurilor la energie.

Sondajul a fost realizat în perioada 20.01.2022 –31.01.2022, prin metoda CATI (telefonic), pe un eşantion de 903 subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă (18 ani şi peste) la nivel naţional. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de+/-3,4%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.