Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut din nou apel la agenții economici să-și plătească taxele și impozitele.

„Trebuie să spunem că nu este prea bine, asta este realitatea, încasările de  la agenții economici încă lasă de dorit, tocmai de aceea îi rog să se prezinte cât mai curând, până joia viitoare, pe 31 martie, la primăria municipiului, pentru a putea discuta, mai ales la spațiile care nu au destinația de locuință, și aici au mai apărut niste clarificări la Codul Fiscal, cei care locuiesc și plătesc sau nu utilitățile se impozitează într-un fel sau altul.

Ca atare, îi rugăm pe cei care sunt în cauză să vină la primăria municipiului, să clarifice aceste lucruri, sunt necesare declarații pe propria răspundere, alte acte doveditoare, pentru că o să vină data de 31 martie(n.r. la ora cînd primarul Ion Lungu făcea declarația de presă, Guvernul nu modificase termenul ultim de plată) și nu o să-i mai putem ajuta, nu se mai pot scuti de majorările și penalitățile impozitelor”, a declarat  Ion Lungu.

Aceste bonificații au o reducere de 10% din valoarea impozitului, astfel că, în special cei care datorează mai mulți bani la bugetul local, pot beneficia de o reducere considerabilă. Trebuie să menționăm că ultimele vești din zona fiscală anunță că agenții economici care au sediul și punctul de lucru la domiciliu și care demonstrează printr-o declarație pe proprie răspundere că nu deduc cheltuielile pe persoană juridică, pot fi scutiți de la plata impozitului mărit.

Cu toate acestea, cei care deduc cheltuielile, au nevoie de un evaluator pentru ca primăria să poată impozita, după noile norme, doar acea suprafață pe care se desfășoară activități economice.

Atenție însă, agenții economici care nu își clarifică situația până la 30 iunie, riscă să plătească impozite de până la 20 de ori mai mari. Dacă sunteți agent economic și vă aflați în aceste situații, este recomandat să vă grăbiți să contactați un evaluator pentru a grăbi lucrurile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.