În data de 17 aprilie, polițiștii din Vatra Moldoviței și Moara au fost sesizați despre existența unor incendii. Acestea au fost localizate și stinse, autorii urmând să răspundă în fața legii.

Agenţii Postului de Poliție Vatra Moldoviței au fost sesizați prin 112 de către un tânăr de 22 ani, din comuna Moldoviţa, despre faptul că pe raza comunei Vatra Moldoviței, sat Ciumârna, în locul numit ,,Dealu Runc”, s-a produs un incendiu la vegetația uscată. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că persoane necunoscute au dat foc la vegetație uscată și datorită vântului, focul s-a extins pe o suprafață de circa 2 ha, fiind distrus și circa 50 m liniari gard din lemn ce împrejmuia proprietatea. La fața locului s-au prezentat pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpulung Moldovenesc şi Pompieri Voluntari Vatra Moldoviței, care au stins incendiul. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, prejudiciul fiind estimat la 500 lei.

Agenţii Postului de Poliţie Moara au fost sesizaţi telefonic despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată pe raza comunei Moara, sat Moara Carp. La fața locului s-a constatat că incendiul se află în extravilanul comunei Moara, sat Moara Carp, într-o zonă izolată, la o distanţă de aproximativ un kilometru de zona locuibilă. În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana care a aprins focul ca fiind un bărbat de 56 ani, localnic, acesta fiind sancţionat contravenţional cu avertisment pentru încălcarea prevederilor art.96 alin.1 pct.9 din OUG 195/2005. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 0,50 hectare, fără a pune în pericol zona intravilană a localității. A fost localizat și stins de către pompierii civili din cadrul Serviciului pentru situaţii de urgenţă, organizat la nivelul Primăriei comunei Moara. Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la riscurile generate de nerespectarea legislaţiei în domeniu şi consecinţele în plan juridic asociate incendierii intenţionate a suprafeţelor agricole sau a zonelor împădurite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.