Pompierii au fost solicitați la un număr de trei intervenții într-un interval de 14 ore. Aceștia au încercat să reducă pagubele pe care incendiile le produc în trei localități, respectiv Basarab, Voitinel și Nicani.

Sâmbătă, 7 decembrie, militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Preuteşti, au intervenit cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetășean, din satul Basarab, comuna Preuteşti. Apelul la 112 a fost făcut la ora 11.16.

La sosirea echipajelor, ardea un stog de fân, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi două anexe gospodăreşti.

Incendiul a fost lichidat la ora 12:00. Au ars aproximativ 1,5 tone furaje şi circa 100 snopi de porumb.

„Cel mai probabil, flăcările au izbucnit din cauza unor scântei purtate de vânt, provenite de la un foc făcut în aer liber, lăsat nesupravegheat”, au precizat reprezentanții ISU.

Garda de intervenţie Vicovu de Sus şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Voitinel şi Gălăneşti, au intervenit sâmbătă, cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile C., din comuna Voitinel, incendiu anunţat la ora 17.26.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:10.

Au ars adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 120 metri pătraţi, magazia de lemne, pe 20 metri pătraţi şi circa 10 metri cubi lemn de foc.

Cel mai probabil, flăcările au izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui conductor (electric) cu izolaţia deteriorată.

Garda de intervenţie Siret, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zamostea, a intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria Elenei U., din satul Nicani, comuna Zamostea. Incendiul a fost anunţat la 112 la ora 2.29.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la o anexă gospodărească.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:50.

Au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul casei.

„Cel mai probabil, flăcările au izbucnit din cauza scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat”, au declarat aceleași surse.


 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.