Pompierii militari de la subunităţile din Rădăuţi, Siret şi Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Marginea, Suceviţa şi Volovăţ, sub comanda generalului de brigadă Ion Burlui, inspectorul şef al pompierilor suceveni, au intervenit cu şapte autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Marginea.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la casa şi anexele unei gospodării, precum şi la acoperişul unei locuinţe aflată în imediata apropiere, existând pericolul de propagare la gospodăriile învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:40.

La prima gospodărie au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, adăpostul de animale, depozitul de furaje şi bucătăria de vară, cu o suprafaţă totală de 150 de metri pătraţi, magazia de lemne pe 50 de metri pătraţi, circa 10 metri cubi lemn de foc, alte bunuri şi obiecte de mobilier din interiorul bucătăriei.

Flăcările au afectat şi 30 de metri pătraţi din acoperişul casei de locuit învecinate. Pompierii militari, alertaţi de vecini, l-au evacuat pe un bărbat în vârstă de 58 de ani, care se afla în interiorul locuinţei. Acesta, deoarece a suferit arsuri de gradele I şi II la nivelul feţei şi al mâinilor, a primit îngrijiri medicale din partea echipajului de pompieri paramedici SMURD, după care a fost transportat la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Echipajul SMURD a mai acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 46 de ani, care a suferit un atac de panică, însă pentru aceasta nu a fost necesar transportul la o unitate spitalicească.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de instalaţia electrică defectă, cu improvizaţii. Din fericire, graţie intervenţiei prompte a pompierilor militari şi a celor civili, au fost salvate cele două case de locuit şi gospodăriile învecinate.

După finalizarea incendiului, la întoarcerea în subunităţi a echipajelor, pompierii militari au fost redirecţionaţi către un alt incendiu, izbucnit la o locuinţă din comuna Horodnic de Sus, cel mai probabil din cauza coşului de fum necurăţat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Datorită faptului că militarii au ajuns în faza incipientă a incendiului, acesta a fost lichidat încă „din faşă”, pagubele produse de flăcări constând doar în arderea a doi metri pătraţi dintr-un perete din lemn al casei, care făcea corp comun cu o sobă cu acumulare de căldură. Astfel, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţa şi anexele gospodăreşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.