Militarii Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Broşteni şi Crucea, au intervenit cu trei autospeciale şi trei motopompe pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Ioan F., din oraşul Broşteni.

La sosirea echipajelor, ardea o locuinţă şi parţial acoperişul de la o altă casă din aceeaşi gospodărie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la trei anexe, precum şi la o pensiune turistică şi un complex comercial, aflate în imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:52.
Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, 70 de metri pătraţi din lambriul exterior, bunuri casnice şi aproximativ cinci metri pătraţi din acoperişul celeilalte locuinţe. Flăcările au degradat circa 70 de metri pătraţi din pereţii portanţi şi şase metri pătraţi de tâmplărie PVC de la pensiunea turistică.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar datorită efortului depus de pompierii militari şi civili au fost salvate restul gospodăriei, pensiunea turistică (P+2) şi clădirea complexului comercial (P+1).

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.