Joi, 26 noiembrie, în jurul orei 23:15, militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Bilca, Gălănești, Straja, Brodina și Vicovu de Sus, au intervenit cu 8 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Straja.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei de locuit, acoperișul bucătăriei de vară, centrala termică și adăpostul de animale, toate construcții majoritare din lemn.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:10.

Au ars: acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 mp, acoperișul bucătăriei de vară și camera centralei termice, din interiorul construcției, pe aproximativ 50 mp, și adăpostul de animale pe 100 mp. Au mai ars bunuri casnice, aparate electrocasnice, mobilier de bucătărie și altele. Pereții casei s-au degradat pe o suprafață de aproximativ 160 mp.

Flăcările au izbucnit din camera centralei termice, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric generat de un cablu electric neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuințele învecinate, cu bunurile aferente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.