Sâmbătă, 2 aprilie, în jurul orelor 10.31, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin aepl 112 de   Tiberiu M. din com. Izoarele Sucevei, sat Brodina de Sus, despre faptul că pe raza com. Izvoarele Sucevei, sat Brodina de Sus, jud. Suceava a izbucnit un incendiu la o hală în care erau parcate utilaje.

Lucrătorii de poliție s-au deplasat în locul indicat însă intervenția a fost una de durată din cauza drumului de acces spre această locație respectiv drum acoperit de zăpadă pe care se circulă în condiții de iarnă.

Incendiul s-a propagat la o hală din lemn cu acoperiș din lemn și invelitoare tip tablă și azbest-ciment pe o suprafață de circa 600 mp, fără pericol de propagare la vecinătăți. De asemenea au ars bunuri depozitate în interiorul halei respectiv excavator, dumper( utilaj basculabil penru lucrări), TAF, tractor, abric multifuncțional, motocicletă, cositoare, circular, două autoturisme respectiv un VW Golf 4 și un autoturism de teren cu volan pe dreapta, utilaje și bunuri depozitate în hală, totodată s-a constat că au mai ars circa 30 mc, lemn de foc (tăiate) ce se aflau depozitate în hală.

Imobilul cu destinația hală, era proprietatea lui Tiberiu M. din com. Izvoarele Sucevei, sat Brodina de Sus, jud. Suceava.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Militari Rădăuți-Garda de intervenție Vicovu de Sus cu un nr. de 2 autospeciale de stingere a incendiilor și un echipaj mobil SMURD și SVSU Brodina și Straja cu câte o autospecială cu un total de 20 de cadre.

 Cu ocazia cercetării locului faptei, reprezentanții detașamentului de pompieri Rădăuți au întocmit un PV de intervenție concluzionând faptul că sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic al curentului electric, mijlocul care produce aprinderea cablului electric iar împrejurarea determinată cablu electric defect.

Prejudiciul estimat de persoana vătămată fiind de circa 400.000 lei.

 Nu au fost înregistrate victime omenești.

Hala era branșată la rețeaua electrică și nu era asigurată.

 S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,distrugerea din culpă”, faptă prev. și pedepsită de art. 255, alin. 1, Cod Penal urmând a fi soluționat de către lucrătorii P.P. Izvoarele Sucevei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.