Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) Cornu Luncii, Slatina și Mălini, au sâmbătă, 11 aprilie, intervenit cu 5 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Herla, comuna Slatina.

Incendiul a fost anunțat la ora 13:15.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardeau construcții din două gospodării, cu pericol de propagare la clădirile învecinate și la fondul forestier din apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 17:40.

Incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spații deschise, în urma curățeniei de primăvară, care s-a extins la casa de locuit a proprietarului. Aceasta a ars pe o suprafață de aproximativ 120 mp, cu bunurile din interior (obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și altele).

Din prima gospodărie, flăcările s-au extins și la cea învecinată, unde au ars un adăpost de animale pe o suprafață de 120 mp, o tonă de fân, 300 kg de cereale boabe și alte bunuri.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat patru case de locuit, două construcții anexe și fondul forestier din apropiere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.