Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Voluntar şi Privat pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unei femei din satul Boteşti, comuna Horodniceni.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul locuinţei şi bunurile din interior, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi la o anexă din apropiere.

Incendiul, izbucnit duminică, 31 ianuarie 2016 și anunțat la ora 4:57, a fost lichidat la ora 7:40. Flăcările au devastat acoperişul casei pe 50 de metri pătraţi, materiale textile, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi documente personale. S-au degradat planşeul şi pereţii portanţi ai casei, precum şi două butelii de aragaz.

Proprietara în vârstă de 85 de ani a suferit un atac de panică pe timpul intervenţiei, iar pompierii SMURD i-au acordat primul ajutor. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Pompierii au salvat restul casei şi adăpostul de animale. Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric deteriorat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.