Detaşamentul de pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Udeşti, a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Chilişeni, comuna Udeşti.

La sosirea echipajelor ardea acoperişul unei construcţii corp comun, compusă din casă de locuit, anexă şi depozit de furaje, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, care se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp. Pompierii au scos din zona cuprinsă de flăcări trei butelii, înainte ca acestea să fie cuprinse de flăcări, îndepărtând astfel pericolul de explozie.

Incendiul a fost lichidat la ora 16:00. Au ars aproximativ 570 metri pătraţi din acoperişul construcţiei corp comun (casă, anexă şi depozit de furaje), obiecte de uz casnic, utilaje agricole, 15 tone de porumb, o tonă de soia, mobilier, documente şi alte bunuri. S-au degradat pereţii portanţi ai încăperilor afectate de flăcări.

Flăcările s-au aprins, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Pompierii au salvat restul clădirii (500 mp), obiecte de uz casnic, circa 85 tone de porumb şi alte bunuri.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.