Militari de la Gărda de Intervenţie Vicovu de Sus şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Brodina şi Straja, au intervenit cu şase autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria Aspaziei U., din satul Falcău, comuna Brodina.

La sosirea echipajelor, ardeau violent bucătăria de vară şi acoperişul casei de locuit (P+M), existând pericolul de propagare la adăpostul de animale şi la gospodăria învecinată.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:10.
Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de  225 metri pătraţi, bucătăria de vară pe 25 de metri pătraţi, obiecte casnice, mobilier, textile şi alte bunuri. Pereţii casei s-au degradat pe o suprafaţă de 120 metri pătraţi.
Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, iar cauza probabilă a fost efectul termic generat de sistemul de încălzire lăsat nesupravegheat (o sobă cu acumulare de căldură).
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar forţele de intervenţie au salvat animalele din gospodărie (o vacă, un viţel, două oi şi 20 de păsări), precum şi adăpostul de animale şi locuinţa învecinată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.