Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vama și Frumosu au intervenit duminică, 26 aprilie, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Vama.

Incendiul a fost anunțat la ora 19:38.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardeau două anexe, acoperișul și o parte din mansarda unei case de locuit, corp comun, cu pericol de propagare la vecinătăți. De asemenea, flăcările au afectat parțial și un garaj din gospodăria învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:45.

Au ars camera centralei, o șură de lemne și acoperișul locuinței pe o suprafață totală de aproximativ 120 mp. Au mai ars o cameră de la nivelul mansardei pe 20 mp, obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electronice, documente personale și acte de proprietate. S-au degradat pereții și tavanele casei, precum și instalațiile – electrică, sanitară și de încălzire.

La gospodăria învecinată, au ars un perete din scândură al garajului, pe 16 mp, și acoperișul construcției pe 40 mp.

Incendiul a izbucnit din camera centralei termice, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor căzute din sistemul de încălzire.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcțiile din apropiere, cu bunurile aferente.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.