Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit luni, în jurul orei 21:00, cu două autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la un apartament situat la primul etaj al unui bloc de locuințe, din municipiul Suceava. Pompierii au fost sprijiniți de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardea interiorul unei camere, pe o suprafață de aproximativ 35 de metri pătrați, iar casa scării era inundată cu fum.

Salvatorii au localizat și lichidat incendiul, concomitent cu ventilarea naturală a apartamentului și a casei scării.

23 de persoane (dintre care, patru minori) s-au autoevacuat. Pompierii militari au evacuat două persoane, dintre care, un minor cu probleme respiratorii, căruia i s-a administrat oxigen pe timpul coborârii din bloc.

Echipajul Serviciului de Ambulanță Județean a monitorizat din punct de vedere medical cinci persoane, iar dintre acestea, două au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Au ars obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și materiale textile din cameră. S-au degradat finisajele interioare ale apartamentului, precum și finisajele, tencuiala și alte bunuri de pe casa scării.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:20, iar pompierii au salvat restul locuinței (aproximativ 60%), cu bunurile aferente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.