La 01.02.2020, ora 01.05, polițiștii Secției 4 Poliție Gălănești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din comuna Bilca, cu privire la faptul că „arde biserica din central comunei Bilca”.

La fața locului, respectiv la Parohia Adormirii Maicii Domnului, s-a intervenit cu patru autospeciale de intervenție pompierii din cadrul I.S.U. ,,Bucovina” Suceava, Garda Vicovu de Sus cu 3 autospeciale de intervenție și pompierii civili din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bilca cu o autospecială, care au localizat și stins incendiul.

Cauza incendiului stabilită de pompieri din cadrul I.S.U. Suceava a fost „jar sau scântei, sigurul material care s-a aprins fiind materialul lemnos uscat”.

În urma incendiului a ars parțial depozitul de lemne pe o suprafață de aproximativ 60 m2 cu pericol de propagare la centrala termică ce se afla în imediata apropiere a magaziei. Bunuri salvate au fost centrala termică aflată în imediata apropiere și biserica situată la aproximativ 15 m (valoare aproximativă 30.000 lei).

Nu au rezultat victime omenești.

Valoarea pagubelor produse în urma incendiului este de aproximativ 5.000 lei, fiind contravaloarea a aproximativ 20 m3 de material lemnos uscat, ce a ars în urma incendiului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.